“Elu on võistlus, võistlus on elu,” teab mees, kes maganud prügikotis

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühtse meeskonnana on Janno Lampp (paremal), Tarmo Tuuling (taga) ja Jaan Pillman end raskeimatestki takistustest läbi surunud.
Ühtse meeskonnana on Janno Lampp (paremal), Tarmo Tuuling (taga) ja Jaan Pillman end raskeimatestki takistustest läbi surunud. Foto: Eha Jakobson

Mõnikord on elus nii, et enam ei jõua edasi minna. Vaim on väsinud, närvid katkemiseni pingul, turjale võetud kandam surub maad ligi. Aga tuleb minna. Enda pärast. Nende pärast, kes sinuga arvestavad ja sulle loodavad.

Jaan Pillman teab, mida see nõuab. Ta on olnud selles situatsioonis kümneid kordi. Kaitseliidu Pärnumaa maleva liikmena, võistlusrajal. Et mitte öelda “kannatuste rada” nende militaar-sportlike võistluste kohta, mis osalejalt nõuavad viimase väljapanemist.

13 aasta jooksul on Pillman enda tahte ja jõu proovile pannud nii Võrumaa metsades, Virumaa väljadel kui Lääne-Eesti laugastes – kõikjal Eestis. Talvel Utria dessandil 30kraadises pakases, suvel admiral Pitka luurevõistlusel 30- kraadises leitsakus. Inimvõimete piiril balansseerides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles