Juhtkiri: “Kuulsus läheb ära …”

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti erakondade praegused populaarsuse reitingud peaksid hakkama poliitikutele muret tegema. Nii kõrged näitajad ei pruugi 6. märtsil tähendada riigikogu valimistel kõrget lendu, vaid valusat kukkumist.

Viimased arvamusküsitlused lubavad võimuliidule lobedat võitu ja võimalust kahekesi valitseda, nagu süda soovib. Reformierakonna 41protsendine ning Isamaa ja Res Publica Liidu 16protsendine toetus kokku hakkab jõudma müstika piirile. Isegi Keskerakonna pärusmõisas Tallinnas on oravad suutnud ninasarvikule mängida vingerpussi.

Seevastu mitte-eestlastest kodanike truudus Keskerakonnale pole muutunud ja valijate üldpilti teades võiks prooviks värvida Eesti kaarti valimisringkonniti, et näha, kus milline erakond ennast kindlalt tunda saab.

Küll on Pärnu Postimees nõus arvamusega, et praegused reitingud on alles õied. Marjad tulevad pärast euro kehtima hakkamist. Mantrana kordavad poliitikud ja pangategelased juttu, et euro tulek iseenesest ei tõsta hindu. Hindu krutivad pahad edasimüüjad ja tootjad, keda uuest aastast võib oodata järsk nõudluse langus.

Pärnu Postimees on varemgi juhtinud tähelepanu euro tuleku psühholoogilistele aspektidele. Kuidas suudavad inimesed endale teadvustada, et viiekohalise palganumbri asemel on jälle kolmekohaline?

Ennustada Eesti parlamendivalimistele sama kulgu nagu Lätis pole põhjendatud. Meie majandusolukord on erinev. Teiseks peab Eestis olema iga erakond enda eest väljas, valimisliite siin ei ole.

Sellega, et praegusest reitingust (tuntusest, kuulsusest) võib osa valimiste eel ära minna, tuleb Eesti erakondadel arvestada.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles