Pöördumine Margus Tsahkna poole

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tere, sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna! Olen juba päris vana mees (sündinud 1942) ja näinud ning lugenud, et maailmas on olnud väga palju poliitilisi kuritegusid väikerahvaste vastu. Minu pere ja suurem osa Eesti rahvast on inimsusevastase poliitika pärast väga palju kannatusi läbi elanud.

Meie rahva kannatustes on süüdi meie endi inimesedki, kes on pugejalikult teinud koostööd rahvavaenulike võõrvõimudega. Siberisse saadetavate nimekirjad ju koostasid kommunistide sabarakud, kelle hulgas oli palju eestlasi.

Margus Tsahkna, olete vahest teadlik ajaloolisest, inimkonnale hukatuslikust MRP protokollist ja sellest, kuidas rahvusriigid selle lepinguga hävitati. Tuhanded eestlased said teises maailmasõjas hukka, sõdides sunniviisiliselt või vabatahtlikult ühel või teisel pool, aga kelle huvides see kõik toimus? Kelle abiga ja mis põhjustel pärast sõja lõppu tuhanded eestlased maalt välja küüditati?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles