Tantsuõpetaja poeg hukkus koduõues

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaikopli talu õues näitab Saarde valla maakorraldaja Martti Rooden mälestuskivi, mis on paigaldatud ajalehe Eestlane väljaandjate Viktor Adamtau ja Andres Partsi hauale.
Kaikopli talu õues näitab Saarde valla maakorraldaja Martti Rooden mälestuskivi, mis on paigaldatud ajalehe Eestlane väljaandjate Viktor Adamtau ja Andres Partsi hauale. Foto: Urmas Luik

“Teie vähemalt tulete ja koputate uksele, ütlete, et tahate mälestuskivi juurde minna,“ rõõmustab lugupidamine pererahva vastu Kaikopli talu perenaist Endla Mägi, kelle õuest läheb läbi rada ajalehe Eestlane väljaandjate kalmule.

Läbi erakinnistu põigates oleme Saarde vallavolikogu otsusega 20. juunist 1997 Saarde Leinapargiks nimetatud 0,1 hektari suurusel kinnistul, mille korrashoidmine on valla maanõuniku Martti Roodeni jutu järgi omavalitsuse kohustus.

Kõrgel künkal Nõmme paisjärve vastupeegelduses on hallist garniidist kivi kirjaga “Viktor Adamtau, Andres Parts. Langesid Eesti vabaduse eest 25.III 1946“. Selle tähise all – kohas, kuhu kohalikud nad sängitasid – on nende kahe noore inimese säilmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles