Robotex kutsub loovkonkurssidel osalema

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robotite jalgpall Robotexil. Arhiivifoto.
Robotite jalgpall Robotexil. Arhiivifoto. Foto: Robotex

Detsembri alguses Tallinna tehnikaülikoolis toimuv Põhja-Euroopa suurim robotivõistlus Robotex korraldab lastele ja noortele kuus loovat konkurssi, mille auhinnafond ulatub 3000 euroni.

Robotiteemalise joonistusvõistluse teemad on sõltuvalt vanusest kas "Megabot", "Minu unistuste robot" või "Tehnikadžungel". Digitaaljoonistuste konkursil tuleb kujutada roboteid-transformereid. Fotokonkursil tuleb püüda roboti hingeelu, videokonkursil näha robotit läbi inimeste ja teiste elusolendite silmade.

Uute aladena on sel aastal meisterdamiskonkurss teemal "Ökobot" ja luulekonkurss teemadel "Roboti jõulud" ja "Tehisintellekt".

Täpsemad reeglid leiab Robotexi veebilehelt, seal saab ka tutvuda eelmiste aastate võidutöödega.

Peetakse ka robotiteemaline joonistuskonkurss, digitaaljoonistuste konkurss, fotokonkurss ja videokonkurss. Osalejad alatest lasteaialastest kuni üliõpilasteni jagatakse vastavalt vanusele rühmadesse, autasustatakse iga vanuserühma kolme parimat.

Robotex 2015 projektijuhi, Tallinna tehnikaülikooli mehaanikateaduskonna doktorandi Marti Araku sõnul on loovate konkursside populaarsus aasta-aastalt kasvanud. "Kui 2013. aastal võttis loovatest konkurssidest osa üle 1100 lapse ja noore, siis eelmisel aastal oli neid rohkem kui 1700 ja sel aastal ootame juba 2500 osalejat," rääkis Arak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles