Merkel ei loobu põgenikepoliitikast

Aino Siebert
, Das Baltikum-Blatti toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karlsruhe maakonnas Leopoldhafenis on põgenikud paigutatud konteiner-korteritesse (WC, köök, magamis-elutuba kahele, elamispinda umbes 15 ruutmeetrit).
Karlsruhe maakonnas Leopoldhafenis on põgenikud paigutatud konteiner-korteritesse (WC, köök, magamis-elutuba kahele, elamispinda umbes 15 ruutmeetrit). Foto: Aino Siebert

Saksamaa liidukantsler Angela Merkel on veendunud, et tema põgenikepoliitika on õige. Ta ei soovi sellest millimeetritki taganeda, kuigi tema meelekindlus ei ole toonud talle ainult sõpru, vaid ka arvukalt vaenlasi.

Merkeli suurimate kriitikute hulgas on tema Baieri sõsarpartei, Saksamaa Kristliku-Sotsiaalse Liidu (CSU) esimees Horst Seehofer ja endised sotsialismileeri kuulunud riigid, kes keelduvad saamast aru tõsiasjast, et Liitvabariigi põhiseaduses on selgelt kirjas: kõik kaitset vajavad inimesed võivad esitada Saksamaal asüülitaotluse. Samuti nõuab seadus, et kõiki koheldaks inimväärselt – inimväärikus on puutumatu õigus.

Saksa seadus ei sea piiranguid asüüli taotlevate inimeste vastuvõtmiseks. Valitsuse juhina on Merkel kohustatud järgima seadusandlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles