Scoutspataljon kutsub relvavennad õppusele

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endised ja praegused Scoutspataljoni liikmed kogunevad õppustele.
Endised ja praegused Scoutspataljoni liikmed kogunevad õppustele. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Et 1. jalaväebrigaad korraldab 8.-22. novembrini Paldiskis, Klooga laskealal ja kaitseväe keskpolügoonil Scoutspataljoni reservõppekogunemise „Smart Scout 2010“, oodatakse sinna kõiki pataljoni praegusi ja endisi liikmeid.
 

Kaitseväe peastaabi teatel on õppekogunemise eesmärk viia reservväelastele läbi täiendväljaõpe ja koostööõppus Scoutspataljoni põhikoosseisuga. Peale selle hinnatakse õppekogunemisel pataljoni staabi võimekust.

„Reservõppekogunemine võimaldab meil vennad scoudid ühtseks jõupingutuseks kokku saada,“ ütles pataljoni ülem, kolonelleitnant Vahur Karus. „Kuna tegu on kahe väga intensiivse nädalaga, siis ootan, et kõik osalejad näitaksid üles scoutidele kohast agressiivsust ja tarkust ülesannete lahendamisel.“

Õppekogunemine koosneb neljast etapist: formeerimine, lahinglaskmised, koostööõppus ja lahku formeerimine. Koostööõppuse etapp viiakse läbi Piirsalu ja Kiltsi lennuväljal 17.-21. novembrini.

Scoutspataljoni õppekogunemisest võtab osa ligi 240 reservväelast ning 450 kaitseväelast 1. jalaväebrigaadi staabist, Scoutspataljonist, Tagalapataljonist, Kalevi jalaväepataljonist ja staabikompaniist.

Scoutspataljon on 1. jalaväebrigaadi koosseisu kuuluv kiirreageerimisvõimega jalaväepataljon, mis osaleb NATO operatsioonidel ja on võimeline tõrjuma Eesti-siseseid äkkrünnakuid.

1. jalaväebrigaad on Paldiskis asuv maaväe üksus, mille koosseisu kuuluvad staap, Scoutspataljon, Tagalapataljon, Kalevi jalaväepataljon, staabikompanii ja sidekompanii.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles