Pillerpalli koolieelikud pidasid Kalurihallis perepäeva

, Pillerpalli lasteaia õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pillerpalli lasteaia mudilased pidasid isadepäevale pühendatud perepeo Pärnu Kalurihallis.
Pillerpalli lasteaia mudilased pidasid isadepäevale pühendatud perepeo Pärnu Kalurihallis. Foto: Erakogu

Pillerpalli lasteaia lapsed käivad üle nädala Pärnu Kalurihallis liikumistundides, nii tekkis idee tähistada seal isadepäeva ja teha midagi lõbusat lastele, nende õdedele-vendadele, vanematele ja vanavanematele.

Et perepäeval kõik ühte ruumi mahuksid, tuli mõelda, kas pidada pidu õues või leida sobiv peopidamispaik siseruumides. Appi tuli lasteaia koostööpartner Kalurihall. Seal saavad lapsed suures ruumis joosta, võimelda, visata palli nii korvi kui lihtsalt „pilvekaid“ teha, mida lasteaia saalide tingimused üldjuhul ei võimalda.

Perepidu alustati traditsiooniliselt: tervitussõnad õpetajatelt, sooloesinemised ja peredele pühendatud laul „Musituul“, mille eestvedajaks oli muusikaõpetaja, ja isadepäeva luuletus. Seejärel öeldi rühma nädala vanasõna „Enne töö, siis pidu“, millega mõeldi, et lapsevanemad peaksid ka oma mugavustsoonist välja tulema ja koos lastega tantsima-mängima – eelkõige lõbutsema.

Nagu eestlastele kombeks, prooviti esialgu toolile istuma jääda ja taheti vaid pealtvaatajaks olla. Muidugi mitte kõik, mõni olid väga aktiivne ja leidis suurel platsil endale koha koos lapse ning kogu perega. Kuid meie „pisikestel“ ei jäänud märkamata istuvad vanemad ja nii said kõik mänguplatsile viidud.

Selleks, et pärast väsitavat tööpäeva saaks end tööpingetest lõdvaks lasta, alustati „Vihatantsuga“. Suleti silmad ja püüti iseendaga tegeleda ning tantsida: lasta viha välja jalgadest, puusadest, kõhust jne. Pärast ergutavat tantsu algasid võistlused, mida juhendas oli liikumisõpetaja koos rühmaõpetajate ja õpetajaabiga.

Kõigepealt toimus lastele teatevõistlus, siis isadele korvpallivõistlus, kus lapsed olid väga aktiivsed kaasaelajad oma isadele. Seejärel toimusid teatevõistlused ja mängud kõigile.

Nii laste kui ka täiskasvanute nägudel oli näha rõõmu, põnevust ja võidujanu.

Pärast sportlikku lõbusat „tööd“ võis alata pidu. Selleks oli kaetud laud.

Lapsed andsid üle isadele tehtud kaardid ja hommikul valmistatud küpsisekoogi/ pudingu, mille iga laps oli oma kätega ära pakkinud.

Emad-isad, vanaemad-vanaisad ja õpetajad said omavahel juttu rääkida ning lapsed nautisid vabadust, et võisid joosta ja ronida ka nendes kohtades, kuhu lasteaia liikumistunni ajal ei lubata minna.

Enne lahkumist toimus helkurite kontroll ja eeskujulikud helkurite kandjad said tänutäheks maanteeameti kleepsu. Arenguruumi helkurite kandmise osas veel on, aga üle poole kleepsudest jagati laiali.

Laste emotsioonid olid peole järgneval päeval endiselt ülevad. Arutati, mida kellegi vanem eriti hästi tegi, mida nad ise said Kalurihallis teistmoodi teha ja kui maitsev oli kook, mis peredele kingiti.

Palju tänu Kalurihalli meeskonnale, kes leidis aja meid vastu võtta. Pidu läks igati korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles