Lääne prefektuuri piirivalvurid kolisid sõjaväelinnakusse

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne prefektuuri piirivalvurid kolivad kunagise Pärnu üksik-jalaväepataljoni sõjaväelinnaku territooriumil asuvasse hoonesse.
Lääne prefektuuri piirivalvurid kolivad kunagise Pärnu üksik-jalaväepataljoni sõjaväelinnaku territooriumil asuvasse hoonesse. Foto: Urmas Luik

Lääne prefektuuri piirivalvurid on esimesed uusasukad sõjaväelinnakus, kus asunud Pärnu üksik-jalaväepataljon mõne aasta eest likvideeriti; tulevikus kolivad sinna politseinikud ja kaitsepolitseinikud, aga võib-olla ka prokuratuur ning maksu- ja tolliamet.

Piirivalve kolimine senisest asupaigast Pärnu lennuvälja servas võttis kogu eilse päeva ja jätkub täna. Endises sõjaväelinnakus, mida praegu jagatakse Lääne kaitseringkonnaga, on piirivalvurite kasutuses kõige uuem ehk laatsaretiks ehitatud maja. Kaitseringkond kolib piirivalvekordoni kinnistule, aga ei saa seda teha enne juurdeehituse valmimist. Samal põhjusel ei koli Lääne prefektuur täies mahus sõjaväelinnakusse, vahendasid ERRi teleuudised.

"Protsess on alanud ja ministeerium alustab nüüd planeeringuga. Võib arvata, et see võtab ise aasta aega, lisaks veel projekti tegemine. Nii et see on pikk protsess. Tõenäoliselt enne pooltteist aastat siin ehitustegevus lahti ei lähe. Inimlikult on tõepoolest siin igas mõttes parem, ruumi rohkem kõikidel ja rahalises mõttes ka," rääkis Lääne prefekt Priit Suve.

Piirivalvekordoni 40-liikmeline kollektiiv mahub kordoni juhi Erki Timuski sõnul väiksesse majja lahedalt, aga ruumi üle ka ei jää.

"Suurt vahet ei ole, kuskohas me teenistuses käime. Siin majas hakkab olema suhteliselt vähe inimesi, põhiline teenistuskoht on meil ikka väljas patrullis olles. See maja rahuldab praegu meie vajadused täielikult." ütles piirivalvekordoni ülem Erki Timusk.

Niisiis on rohkem kui sajand eri võimude kaitseväe käes olnud linnak nüüd politsei- ja piirivalveameti käsutuses. Lääne prefektuuri juhtkonna ja korrakaitsjad leiab aga lähiaastatel endiselt Pika tänava politseimajast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles