Piima hinna järsk tõus vähendas juustusöömist

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piimatoodete hind on tänavu kindlalt tõusuteed käinud, kui joogipiima ikka ostetakse, siis juustu söömist on paljud piirama pidanud.
Piimatoodete hind on tänavu kindlalt tõusuteed käinud, kui joogipiima ikka ostetakse, siis juustu söömist on paljud piirama pidanud. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Maxima andmetel pole hinnatõus piima tarbimist eriti mõjutanud, küll on üle kahe korra vähenenud juustu ostmine ja rõõska koort läheb samuti vähem.

Jaanuarist on piima hind poelettidel pidevalt tõusnud ja septembris kallines piimapakk hüppeliselt kahe krooni võrra. Siiski pole see Maxima kommunikatsioonijuhi Erkki Erilaiu sõnutsi piima tarbimist märgatavalt vähendanud.

Teisiti on lugu juustuga, kus kilohinnale lisandus 20 krooni ja rohkemgi, ning see on mõjutanud tarbimist. “Kui varem müüsime juustu kampaania ajal 20 tonni nädalas, siis nüüd vaevalt kümme tonni, järelikult on hinnatõus tarbimist oluliselt vähendanud,” lausus Erilaid.

Juustu tarbimine kukkus, kui kodumaised juustud hakkasid maksma üle 90 krooni kilo, mis tundub inimestele piir olevat, rääkis Erilaid.

Kõvasti on tema sõnutsi kukkunud värske koore müük – tõenäoliselt on paljud asendanud selle piimaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles