Muinsuskaitseameti võimalused ja loogika

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karusselli tänav.
Karusselli tänav. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kas pole nii, et muinsuskaitseameti naiivsed lootused püsivad tondilossidest kauem? Kust jookseb piir arhitektuuriväärtuse ja kasutu vana maja vahel? Kui maja välisuksel on mõni tagasihoidlik puidust nikerdus ja kohati sepistatud naeltega paigaldatud välisvooder, kas see on piisav põhjus investeerida hoonesse, mis endise omaniku sõnul oli lammutamiseks küps juba vähemalt kümme aastat tagasi?

Pärnus Karusselli 20 asuv hoone on ümbruskonda risutanud juba pikalt ja see pole silmapaistev arhitektuuripärl. On mõistetav, miks uus omanik pole maja remontima hakanud. Keegi ei tahaks seda teha.

Lõhutud aknaklaaside killud vedelevad tänaval ja kardinad lehvivad, osa plekk-katusest on tuul naabermaja hoovi paigutanud. Peale mitmeid kirju kõikvõimalikesse ametkondadesse korrastati krunti mingil määral, aga probleem jääb. Lagunenud hoone püsib ja naabritel tuleb iga päev sellest mööduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles