Halinga valla aasta isa on Margo Sai

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margo Sai.
Margo Sai. Foto: Urmas Luik

Halinga vald selgitab isadepäeva eel oma aasta isa, tänavu pälvis selle nimetuse kahe lapse isa Margo Sai, kes on Kaitseliidu Pärnumaa maleva tagalaülem.

Aasta isa valib Halinga vallavalitsuse moodustatud komisjon, kuhu kuuluvad ka Pärnu-Jaagupi gümnaasiumi esindajad. Austavale nimetusele kandideerija peab elama Halinga vallas ja tema peres kasvab või üles kasvatatud vähemalt kaks last. Ta on eeskujuks laste kasvatamisel, koolitamisel, ametitöös ning pereväliselt.

Aasta isa on Halinga vald valinud 2003. aastast, leitnant Sai on austatute rivis kaheksas. Austamisüritus ja isadepäeva kontsert toimub pühapäeval Pärnu-Jaagupi rahvamajas, tunnustussõnad ütleb omavalitsuse nimel volikogu esimees Raul Peetson.

Eestis tähistatakse meeste rolli laste kasvatamisel tähtsustavat isadepäeva novembri teisel pühapäeval ja naisliit kuulutab 1998. aastast välja aasta isa.

Maailmas tähistati isadepäeva esimest korda 100 aastat tagasi, 1910. aastal Ameerika Ühendriikides, kus seda peetakse juuni kolmandal pühapäeval riikliku pühana.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles