Lavassaare sai kanaliseeritud

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

OÜ Lavassaare Kommunaali juhatuse esimees Riina Padur sõnas, et rekonstrueeritud ja välja ehitatud sai kogu Lavassaare keskasula kanalisatsioonitorustik kogupikkusega 1730 meetrit.

Tööde lõpptähtaeg on 15. november, kuid ehitustööde üleandmise ja vastuvõtmise akt sai allkirjad 5. novembril.

Kanalisatsioon on nüüd sisuliselt kõigil elanikel, keda vallas on üle 500. Töödest jäi välja vaid Mäe tänav, kus pole veetorustikku, vaid kaevud.

Padur märkis, et Pärna 8 kolmekorruselise kortermajaga oli kurioosne juhtum, kus maja oli ehitatud kanalisatsioonitorustiku peale.

“Kui seal oleks juhtunud midagi, siis oleks suur jama olnud, me poleks kuidagi sinna ligi pääsenud,” nentis Padur. Uus torustik viidi maja otsast mööda.

Torustik ehitati Lavassaare vallavalitsuse, OÜ Lavassaare Kommunaali ja keskkonnainvesteeringute keskuse (KIK) koostöös. KIK toetas töid 1 312 360 krooniga ning omaosaluse summas 348 340 krooni katsid Lavassaare vald ja valla kommunaalettevõte kahasse.

Padur märkis, et asula veetorustik sai välja vahetatud 2008. aastal ja nüüd võib öelda, et valla viimaste aastate investeeringute prioriteediks olnud veesüsteem on Lavassaares korda saanud.

“See on väga oluline, sest torustik oli 40 aastat vana. Oli ühinemiskohtades vajumisi, kus toruotsad olid üksteisest mööda, ja seal tekkis väga palju ummistusi. Kaevud lasid vihma- ja pinnasevee sisse. Nüüd on kaevud parandatud ja sinna enam liigne vesi sisse ei jookse,” tõdes Padur.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles