Galerii: torm kogub Pärnumaal hoogu

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riikliku ilmateenistuse teatel puhub täna õhtul Pärnumaal edelatuul 14 kuni 18, puhanguti kuni 25 m/s, öösel pöördub läände. Merevee tase võib Pärnus prognoosi kohaselt tõusta südaööks kuni 140 sentimeetrit üle keskmise. Pärnus on kriitiline piir 160 sentimeetrit üle keskmise.

Teele langenud puu Pärnus Suur-Jõe tänaval.
Teele langenud puu Pärnus Suur-Jõe tänaval. Foto: Andris Tammela

Kella 23.30 ajal oli merevee tase üle kriitilise piiri, ulatudes 164 sentimeetrit üle keskmise. Elektrita on Pärnumaal 2825 majapidamist.

Kell 23 oli Pärnus merevee tase tõusnud 157 sentimeetrit üle keskmise ja läheneb kriitilise piirile. Ohtu see inimestele ja hoonetele veel ei kujuta. Ohtlikuks muutub olukord Pärnus, kui veetase ületab kahte meetrit üle keskmise. Kõikjal Pärnus võib näha tormituriste ehk ilma uudistajaid - nii rannas kui jõe ääres. Pärnu kesklinna silla juures on vesi tõusnud veetaseme mõõdupuu juures üle kai ääre ja loksub silla alt läbi.

Kell 22.40 on mereveetase Pärnus 150 sentimeetrit üle keskmise. Elektrita on Pärnumaal 2655 majapidamist.

Kella 22.30 paiku suleti üleujutuse tõttu liikluseks Pärnu Mere puiestee.

Kella 22 ajal oli Pärnus mereveetase 136 sentimeetrit üle keskmise ja veetase tõuseb. Edelatuule puhangud ulatusid sel ajal Pärnus kuni 25 meetrit sekundis.

Päästjad saavad jätkuvalt teateid murdunud puudest, peamiselt rannikupiirkonnast, aga ka sisemaalt. Elektrikatkestusi oli 2056 majapidamises.

Pärnus Mere puiestee ja Suvituse tänava ristmikul lainetab merevesi. See on rannarajoonis üks madalamaid kohti, kuhu merevesi esimesena jõuab.

Pärnu kesklinna silla juures kella 22 paiku.
Pärnu kesklinna silla juures kella 22 paiku. Foto: Andris Tammela

Kella 21 seisuga oli Pärnumaal päästjatele saabunud hulganisti sõnumeid puude kukkumistest teedele. Merevee tase oli samal ajal 117 sentimeetrit üle kesmise ja veetase tõuseb.

TTÜ meresüsteemide instituudi prognoosi kohaselt saavutab mereveetõus kulminatsiooni südaöö paiku, tõustes 140 sentimeetrit üle keskmise taseme.

Elektrilevi teatel oli kella 21 ajal Pärnumaal elektrita 476 majapidamist, katkestused olid peamiselt rannikualadel. Katkestuste arv muutub minutitega, kord on neid rohkem, kord vähem.

Kella 21 ajal puhus Pärnus edelatuul iiliti kuni 22 meetrit sekundis.

Päästjad koristasid teel langenud puu Pärnus Suur-Jõe tänavalt ka kella 21 paiku.
Päästjad koristasid teel langenud puu Pärnus Suur-Jõe tänavalt ka kella 21 paiku. Foto: Ardi Truija
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles