Ringkonnakohus jättis Janel Raabi karistuse muutmata

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Tallinna ringkonnakohus jättis täna muutmata mullu sügisel Pärnus kaks vaegkuuljast ratturit surnuks sõitnud Janel Raabile Pärnu maakohtu määratud karistuse.

Samuti ei rahuldanud kohus kannatanu esindaja kaebust, kes tahtis 26aastasele Raabile rangemat karistust ning temalt varalise ja mittevaralise kahju väljamõistmist summas 1 011 350 krooni.

Raabi kaitsja taotles oma kaitsealuse karistuse kergendamist ja leidis, et kannatanu tsiviilhagi varalise kahju nõuetes tuleks jätta rahuldamata ja moraalse kahju nõuetes üldse läbi vaatamata.

Juulis mõistis Pärnu maakohus Janel Raabi süüdi liiklusnõuete rikkumises ettevaatamatusest ja karistas teda viieaastase vangistusega.

Lisakaristusena võttis kohus temalt kolmeks aastaks ära mootorsõiduki juhtimise õiguse, mis laieneb kogu karistuse kandmise ajale ja kolmele aastale pärast vangistusest vabanemist.

Raap peab menetluskulude ja asitõendi hoiukulude katteks maksma üle 47 000 krooni ning kannatanute tsiviilhagide katteks kokku 22 350 krooni varalise kahju  ja kummagi kannatanu kasuks 200 000 krooni moraalse kahju eest.

Raabi põhjustatud traagiline liiklusõnnetus juhtus eelmise aasta 5. septembri õhtupoolikul, kui tema juhitud sõiduauto Toyota Yaris kaldus Pärnu linna piiril vastassuunavööndisse ja sõitis otsa kahele jalgratturile, Elis Hoffile ja Ragnar Hoffile, kes liikusid pärisuunavööndis sõidutee äärt tähistava pidevjoone läheduses. Liiklusõnnetuse tagajärjel hukkus Ragnar kohapeal ja Elis saadud vigastusse samal õhtul Pärnu haiglas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles