Galerii: Ehitajad avaldasid lastekodu majade avamisel meelt

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu lastekodu uute peremajade ehitajad piketeerisid kelmuses süüdistatava peatöövõtja vastu, kes jättis ehitised püsti pannud alltöövõtjad rahata.
Pärnu lastekodu uute peremajade ehitajad piketeerisid kelmuses süüdistatava peatöövõtja vastu, kes jättis ehitised püsti pannud alltöövõtjad rahata. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Samal ajal kui sotsiaalminister Hanno Pevkur täna keskpäeval pidulikult Pärnu lastekodu uusi peremaju avas, piketeeris uusehitiste juures tosin ehitusfirmade esindajat, kes avaldasid meelt kelmuse kahtlustusega majade ehitamisel riigihankekonkursi võitnud Wolmreks Ehituse vastu.

Wolmreks Ehituse esindajad, kes majade reaalsetele ehitajatele tänini võlgu on, lindilõikamisel ei osalenud.

Põhja ringkonnaprokuratuur algatas Wolmreks ehituse vastu kriminaalmenetluse kelmuse paragrahvi alusel pärast seda, kui mitu alltöövõtjat esitas politseisse avalduse, paludes uurida firmade tegevust riigihangetega seotud ehitustel.

Väidetav petuskeem, mis jättis alltöövõtjad tühjade pihkudega, seisnes selles, et pärast seda, kui kutsehariduskeskus ja sotsiaalministeerium olid riigihanke võitnud Wolmreks Ehitusega vastavalt 35,9 ja 16,8 miljoni kroonise lepingu sõlminud, registreeris ettevõtte suurosanik keskerakondlane Adu Haki koos firma raamatupidaja Merle Pungaga möödunud aasta juunis osaühingu Merkton Ehitus.

Just selle, äsja loodud ettevõttega palus Wolmreks Ehitus alltöövõtjatel lepingud sõlmida, põhjendades seda vajadusega tekitada uuele firmale käivet, et see saaks tulevikus riigihangetel osaleda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles