Ülihästi pesev hambahari on müügitrikk

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hambaravikeskuse Kliinik32 suuhügienisti Julia Janpoli jutu järgi ei ole mõtet osta poest hirmkallist hambaharja, mida reklaamitakse ülihästi puhastava harjana, kuna see pole tavalisest hambaharjast sugugi parem.

Janpol soovitab hammaste pesuks kasutada pigem tavalist väikese peaga harja. Hügienisti sõnutsi on eriliste hambaharjadena reklaamitavad variandid tehtud vaid müügi eesmärgil ega puhasta sugugi paremini kui odavamad harjad.

Küll peaks hambaharja ostmisel tähele panema harjaste tugevust, parim on pehmete harjastega. Keskmise tugevusega harjased on igemetele liialt kõvad ja karmide harjastega pesemine võib viia igemete taandumiseni.

Hammaste puhtaks saamist mõjutavad vaid korralik ja õige harjamine ning hambaniidi kasutamine. Kuigi suuveetootjad soovitavad antiseptilist suuvett tarvitada pidevalt kaks korda päevas, ütleb Janpol, et tegelikult pole see vajalik. Aitab sellest, kui iga kolme kuu tagant teha nädalane loputuskuur. Väikesest, 250milliliitrisest pudelist jätkub umbes kuueks päevaks, kui seda kasutada regulaarselt kaks korda päevas 20 milliliitri kaupa.

Suuvesi hävitab nii hambakattu kui igemepõletikku tekitavaid baktereid. Kuna üldjuhul on vedelikul vänge maitse, võib sellega harjumiseks loputada esialgu suud lühemat aega, kui õpetuses ette nähtud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles