The Suni mehed asuvad sünnitama uut albumit

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Padar lubab muuta Sugari homme õhtul pööraseks fantaasiamaailmaks.
Tanel Padar lubab muuta Sugari homme õhtul pööraseks fantaasiamaailmaks. Foto: Ants Liigus

Homme öösel Pärnu klubis Sugar üles astuvad Tanel Padar & The Sun valmistuvad pärast tuuri salvestama järgmist rahvusvahelist stuudioalbumit.

Tänavu suvel sõlmis The Sun plaadilepingu maailma suurima plaadifirmaga Universal, mistõttu bänd tegeleb oma teise ingliskeelse albumi salvestamisega.

Tulekul ka singel ja video

Plaat tuleb, vaatamata sellele, et viimane eestikeelne plaat “Ring” ilmus The Sunil tänavu suvel.

“Uuest nädalast jätkame suure hooga ingliskeelse plaadi salvestamist,” kinnitas Tanel Padar. “Eks leping Universaliga ole selle põhipõhjus. Selleks, et kogu aeg välismaal esinemas käia, on vaja bändi seal aktuaalsena hoida. Meil on nüüd väike vahe sisse tulnud, aga uued tuuled puhuvad uue albumi ilmumisega kindlasti. Universaliga lepingu sõlmimine oli meil natuke nagu aja küsimus. Mul on väga hea meel, et meie teed ristusid ja see leping on taskus.”

The Suni bassimees Danel Pandre lisas, et peale albumi plaanib bänd avaldada albumilt esimese singli, millele filmitakse videogi.

“Oma esimese ingliskeelse plaadiga käisime päris palju välismaal esinemas ja seda müüdi lähiriikides täiesti arvestataval määral,” märkis Pandre. “Selge on see, et ise tehes ja suure rahvusvahelise firma all toimetades on ressursid täiesti erinevad.”

Bändi uudisloomingut peaks muusikute teatel saama kuulda järgmise aasta esimeses pooles.

Padari teatel on The Sunil lugude loomine jooksev protsess. “Kohe, kui plaat valmis sai, hakkasid uued ideed peas kummitama,” rääkis Padar. “Tuleb ennast pidevalt vormis hoida ja vaikaega vältida.”

The Suni loomeprotsessi kirjeldas Padar aga kui lapse sündi. “Alguses käime proovis deitimas, siis toimub muusikaline akt, mille tagajärjel eostub teos,” seletas laulja. “Sünnitusvalud võivad olla, aga ei pruugi.”

Pärnakad pääsevad fantaasiamaailma

The Suni tulevikuprojektidest ei tahtnud Padar rääkida. Pandre kinnitas aga, et bändil on mitu suurt asja planeerimisfaasis, kuid temagi teatel olevat neid veel vara avaldada.

Teist aastat jutti tuuritavad Tanel Padar & The Sun Eesti klubisid pidi.

Padari seletust mööda oli ürituse idee käia läbi linnade parimad klubid ja muuta need üheks õhtuks pööraseks fantaasiamaailmaks, mis on tulvil nii head muusikat kui seltskonda.

“Möödunud aastal tegime koostööd nelja klubiga ja ühine pingutus kulmineerus pimedal ajal suure hulga rõõmsate peolistega,” lisas Pandre.

Muusikute kinnitusel on fännid bändi tänavuse klubituuri väga hästi vastu võtnud ja The Suni esinemist on kaifinud tuhanded inimesed.

“Homme tasub raudselt kohale tulla!” kutsus Padar. “Esitame vanemate lugude paremikku ja juba hitihõngulisi uue plaadi lugusid. Meie toitume publiku ja muusika vahelisest sünergiast. Vastutasuks pakume täielikku eufooriat!”

The Suni kõrval on laupäeval Sugaris kohal seksikad jägeretid, suured videoekraanid ja DJ-puldis müttab Kert Klaus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles