Vaata, mis on suurpoes populaarseim jõulukaup

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saabuvate jõulupühade eel on traditsioonilistest pühadetoodetest populaarseimad mandariinid ja kuuseehted.
Saabuvate jõulupühade eel on traditsioonilistest pühadetoodetest populaarseimad mandariinid ja kuuseehted. Foto: Maxima Eesti

Jõulupühade eel on Maxima Eesti kauplustes traditsioonilistest pühadetoodetest populaarseimad mandariinid ja kuuseehted. Lumeta talve tõttu ostetakse seevastu tavapärasest tagasihoidlikumalt glögi ja piparkooke.

Nagu varasematel aastatelgi loovad pidulikku meeleolu eelkõige puuviljad ja maiustused. “Mandariinide müük on tänavu detsembri esimeses pooles olnud rekordiline ja prognoosime, et kogu kuu jooksul ostavad Eesti tarbijad Maxima kauplustest ligemale 750 tonni mandariine,” ütles Maxima Eesti kommunikatsioonijuht Katja Ljubobratets. “Väga populaarsed on jõulu- ja pühadeteemalised maiustused: šokolaadist kuuseehted, jõuluvanad, põhjapõdrad, lumememmed, päkapikkude ja jõuluvanadega šokolaaditahvlid.“

Jõulukaubast on tarbijate lemmikud kuuseehted ja elektriküünlad. “Ehteid oleme mullusega võrreldes müünud kolmandiku ja elektriküünlaid veerandi võrra rohkem, eriti populaarsed on leedküünlad ja aknakaunistused,” kirjeldas Ljubobratets ostjate eelistusi. “Ka jõuluküünlaid ja küünlajalgu on mullusest märgatavalt rohkem müüdud.”

Talveperioodiga seostatavate toiduainete ja jookide müügis annab seevastu selgesti tunda lumevaene ja vihmane talv. “Traditsiooniliselt kasvab esimese lume tulekuga hüppeliselt talvetoitude nagu piparkookide, verivorstide, praekapsa ja glögi müük. Selle talve vihmane ilm ja must maa avaldub ka nende toodete tavapärasest tagasihoidlikumas müügis,” rääkis Ljubobratets. “Kogemus näitab siiski, et isegi lumeta jõulude ajal mitmekordistub nende toodete müük pühadenädalal.”

Ljubobratetsi sõnul kujunevad käesoleva nädalavahetuse ja sellele järgnevad päevad kaubanduses aasta intensiivseimateks, mistõttu kauplused on erilise hoolega nendeks ka ette valmistunud. “Juba praeguseks on jõulukaupade müük kasvanud võrreldes möödunud aastaga ligi viiendiku,” märkis Ljubobratets. “Selleks, et pühad mööduksid võimalikult sujuvalt, oleme varunud kauplustesse täiendavaid kaupu ja suunanud tööjõudu, et iga ostja leiaks lemmiktooted ning sooritaks ostud meeldivalt ja kiiresti.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles