Need on suurpoe tänavused pühadehitid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pidulik searibi.
Pidulik searibi. Foto: Maxima Eesti

Tänavu jõulupühade nädalal tehti Maxima kauplustes ligemale kümnendiku võrra oste rohkem kui mullu. Eesti inimesed hoiavad kinni tavadest, kuid otsivad aina rohkem uusi tooteid: näiteks andsid tänavu jõululaual tooni ka part, kalamari ja hurmaa.

Möödunud pühadenädalal tehti Maxima kauplustes üle miljoni ostu. Nii poodides kui veebis sooritatud ostud kinnitavad, et nädal möödus ehedas jõulumeeleolus. "Eestimaalased on näidanud senisest suuremat huvi nii jõulutoitude kui -kingituste vastu, kuid on jäänud mõistlikuks: eri tooteid on ostetud üsna tavapärastes kogustes," kinnitas Maxima Eesti kommunikatsioonijuht Katja Ljubobratets.

Traditsioonilistest jõulutoitudest jõudis pühadelauale ligemale 58 tonni verivorste, 40 tonni seapraadi, 24 tonni hapukapsast, kümme tonni piparkooke ja 207 tonni mandariine. Samal ajal jätkus ruumi uutele peotoitudele.

"Tänavused jõulutoiduhitid on part, kalamari ja hurmaa – pühadenädalal jõudis neid Eesti inimeste ostukorvidesse kuni neli korda rohkem kui mullu," avaldas Ljubobratets. "Ligikaudu viiendiku võrra on kasvanud huvi Maxima köögi sarja "Meistrite kvaliteet" jõulutoitude vastu. Pidulik searibi, täidetud tibu ja küülik Nizza moodi on hooaja  enim nõutud tooted. Jõulunädalal müüdud Maxima meistrite Mulgi kapsa ja süldi kogused ulatuvad lausa tonnini."

Ljubobratetsi arvates kasvatas jõulunädala müüki põhjalik ettevalmistus, mille alus on tarbijate eelistused-ootused. "Samal põhimõttel valmistub Maxima meeskond lähenevaks aastavahetuseks," kinnitas ta. "Sel nädalal on põhirõhk kõikvõimalikel puuviljadel ja salatite toorainel, erilistel kala- ja lihatoodetel, uudsetel juustudel ja vahuveinidel, kalendritel ja kingipakkidel. Kõikide kaupluste töö on korraldatud nii, et aasta algaks sujuvalt nii klientidele kui  töötajatele ja partneritele."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles