Piltuudis: tallekesed said külmapühadeks vestid selga

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna hommikul Pärnu külje all Sauga vallas Kiisa külas Nurmenuku talus sündinud lambatalled said külmakaitseks vestid selga.
Täna hommikul Pärnu külje all Sauga vallas Kiisa külas Nurmenuku talus sündinud lambatalled said külmakaitseks vestid selga. Foto: Viktoria Kaasik

Täna hommikul Pärnu külje all Sauga vallas Kiisa külas Nurmenuku talus sündinud lambatalled said külmakaitseks vestid selga.

"Lambad arvasid, et kõige õigem aeg poegida on suurtel külmapühadel. Panime pisikestele vestid selga, et ikka soojem oleks," seletas Nurmenuku talu perenaine Viktoria Kaasik, kelle sõnade järgi jääb temperatuur laudas null kraadi ligi.

Kaasik arvas, et talled saaksid ka vestideta hakkama, kuid kuna sellised kilest "riideesemed" agropoes silma jäid, saab need nüüd järele proovitud.

"Vest aitab talledel soojas hoida selja ja rinnaesise, mis on kõige tähtsamad kohad. Käega katsudes tundus, et üle pea selga tõmmatavad vestid täidavad oma funktsiooni päris hästi," rääkis Kaasik, lisades, et vestid aitavad talledel energiat hoida paar päeva.

Krõbisevad riideesemed tallekeste ema ära ei ehmatanud. "Ta ei teinud sellest numbrit," ütles perenaine.

Kaasiku sõnutsi peaks lähiajal talus sündima veel umbes 15 lambatalle, samuti on järglasi oodata kitsedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles