60+ kolmas terviseraamat keskendub meestele

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirjal 60+ valmis kolmas terviseraamat „Avameelselt meestest”.
Ajakirjal 60+ valmis kolmas terviseraamat „Avameelselt meestest”. Foto: Marko Saarm

Ajakirjal 60+ valmis kolmas terviseraamat „Avameelselt meestest”.

„Raamat meestest ja meestele täidab eriti suurt lünka, sest mehe tervisele suunatud kirjandust annab tikutulega otsida,“ ütles raamatu koostaja ja ajakirja 60+ peatoimetaja Eve Rohtla.

„Tervisehädad ei kimbuta paraku ainult vanemas eas mehi, probleeme on enamikul täisealistel Eesti meestel. Raamatu teemad sobivad kõigile, ka palju noorematele, sest südame äkksurm kipub just nooremaid mehi jalust niitma,“ lisas ta.

Raamat hõlmab viit suuremat teemat: südamemuresid, eesnäärmehaigusi, mehe hingelist vananemist, proviisori nõuandeid ja liikumissoovitusi. Peamised lood selles raamatus on seotud mehe teise südame ehk eesnäärmega.

Raamatus „Avameelselt meestest“ on paljude teiste piinlikkust tekitavate murede kõrval kirjeldatud eesnäärmepõletikke, sest neid on palju rohkem kui üks ja neil kõigil on eri sümptomid. Millised täpselt, saate lugeda raamatust. Vastuse saab ka küsimus, mida teha, kui erektsioon kipub meest alt vedama.

Kas vananemine on mehelik? Raamatu teine osa on pühendatud mehe hingelisele vananemisele. Raamatust saate teada, kuivõrd erineb mehe stress naise omast ja mis juhtub, kui liimist on lahti nii mehe hing kui ka keha. Parimad oma ala asjatundjad näitavad kätte teeotsa, mida mööda parema enesetundeni jõuda.

Raamatu kolmandas peatükis on kirjas, milliste mineraalide ja vitamiinide puudus meest enim räsib, ja apteeker annab nõu, kuidas sellest üle saada.

Raamatu viimane osa on pühendatud liikumisele. Eesti meest on raske liikuma saada, aga auto, internet ja istuv töö annavad haigustele ja ülekaalule hoogu juurde.

Kogumikust leiab tunnustatud arstide – Ida-Tallinna keskhaigla kardioloogi Rein Vahisalu, Eesti uroloogide seltsi juhatuse esimehe dr Toomas Tamme, Lääne-Tallinna keskhaigla vanemarsti-uroloogi Gennadi Timbergi, Tartu ülikooli kliinikumi uroloogia ja neerusiirdamise osakonna juhataja Tanel Muuli, uroloogia ja neerusiirdamise osakonna arsti-õppejõu Oksana Zahharova, Ida-Tallinna keskhaigla uroloogiaosakonna vanemarsti Martin Kivi, seksuoloog Imre Rammuli, psühhiaatrite Lembit Mehilase, Jüri Enneti ja Sergei Tiganiku, psühholoogide Voldemar Kolga ja Toivo Niibergi nõuandeid ja kommentaare. Patsientide lood räägivad tegelikust elust. Lihtsas ja arusaadavas keeles antakse ülevaade tõbedest ja hüva nõu, kuidas neid ennetada või nendega hakkama saada.

Raamatud on müügil kõikides raamatupoodides üle Eesti, samuti suurte kauplusekettide raamaturiiulitel. Uut vajalikku raamatut saab osta ka Pärnu Postimehe toimetusest, kus ühe eksemplari hind on kõigist teistest müügikohtadest madalaim, 12 eurot.

Varem on samast sarjast ilmunud kaks 60+ terviseraamatut, „Südameasi“ ja „Ai, liigesed!“. Eestis ei ole seni seenioridele koostatud mitte ühtki kogumikku, mis haaraks mitut valdkonda ja kus eri haiguste tekkemehhanismist ja ravivõimalustest räägivad Eesti oma ala parimad spetsialistid. Need raamatud aitavad mõista, mis vaevusi esineb ja kuidas õnnestub neid koostöös arstide, psühholoogide ja teiste spetsialistidega leevendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles