Viirustega seotud haigestumised sagenevad

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kraadiklaas.
Kraadiklaas. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Terviseameti teatel oli möödunud nädalal Pärnumaal haigestumus viirushaigustesse Eesti keskmisest kõrgem. Samal ajal on haigestumuse intensiivsus Eestis siiani madal.

Keskmine haigestumus 100 000 elaniku kohta oli läinud nädalal 252,8. Peale Pärnumaa oli keskmisest suurem viirusnakkustesse haigestumus Viljandi-, Tartu- ja Ida-Virumaal.

Terviseameti andmeil on võrreldes eelnevate nädalatega viirustega seotud haigestumiste arv hakanud kasvama, kuid domineerivat viirust ei ole veel võimalik määrata. Gripiviirustega seotud haigestumisi registreeriti laste ja noorukite seas, paragripiviirustega aga vanemaealiste hulgas.

Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel hinnati grippi haigestumuse intensiivsust keskmiseks Hollandis, Soomes, Maltas ja Põhja-Iirimaal. Ülejäänud Euroopa riikides oli haigestumuse intensiivsus madal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles