Mullu ületati enim kiirust Libatses

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruskaamera
Kiiruskaamera Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Politsei saatis mullu välja 106 412 trahviteadet kiiruskaameratega tuvastatud rikkumiste kohta, kusjuures enim rikkumisi ehk 14 334 tuvastati juulis ning suurim rikkujate arv oli kohtades, kus lubatud sõidukiirus on alla 90 km/h.

Kõige rohkem kiiruseületamisi registreerisid uued, mais tööd alustanud ning mõlemas sõidusuunas mõõtvad kiiruskaamerad, mis asuvad Tallinna-Pärnu-Ikla maantee 95,1. kilomeetril Libatses ja Tallinna-Narva maantee 127,6. kilomeetril Rannus. Mõlemal maanteelõigul on lubatud suurimaks sõidukiiruseks 70 km/h ning ühest mõõtekabiinist mõõdetakse mõlema sõidusuuna kiirust.

Teistest enim kiiruse ületamisi fikseeriti ka Vääna-Jõesuus Tallinna-Rannamõisa-Kloogaranna tee 18,7. km 50 km/h alas. Ligikaudu 40 protsenti möödunud aasta hoiatustrahvidest koostati Libatses ja Rannus uute kiiruskaamerate tuvastatu põhjal ning Vääna-Jõesuus, kus kiirust mõõdeti ühtekokku viies sõidusuunas.

Valdav osa kiiruskaamerate põhjal määratud hoiatustrahvidest jääb vahemikku 9-18 eurot.

Politsei- ja piirivalveameti politseikolonelleitnandi Toomas Kaarepere sõnul on aastatega automaatne liiklusjärelevalve laienenud ning teedele on lisandunud uusi kiiruskaameraid. "Pikemaajaliselt kaameratega kaetud kohtades on rikkumiste arv vähenenud, kuid väga palju sõidukiiruse ületamisi tuvastasid möödunud aastal paigaldatud uued kiiruskaamerad," ütles Kaarepere BNSile.

Arvestades rikkumiste suurt arvu ja talviseid teeolusid, paneb politsei juhtidele südamele, et liiklemisel tuleb vältida liigset kiirustamist ja ohtlikke möödasõite, valida ilmastikutingimustele ja teeoludele vastav sõidukiirus ning suhtuda tähelepanelikult ja hoolivalt kaasliiklejatesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles