Eesti kohus saatis Leedust pärit kelmid vangi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maakohus.
Pärnu maakohus. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu maakohus saatis vangi Leedust pärit kelmijõugu liikmed, kes mitmel pool Eestis petsid tuntud skeemi kasutades inimestelt välja kümneid tuhandeid eurosid.

"Kohus karistas Rolandas Lideikat (43), Janutis Balciunast (57) ja Žydrunas Lipneviciust (38) kuritegelikku ühendusse kuulumise ja kelmuste eest eri pikkusega vangistusega ja mõistis neilt välja kannatanutele tekitatud kahju ligikaudu 25 000 eurot," vahendas ERRi uudisteportaal.

Kohus määras, et pärast vanglakaristuse kandmist saadetakse leedulased Eestist välja, ja kohaldas neist kahele siia naasmise keelu viieks aastaks ja ühele kümneks aastaks.

Uurimisel tehti kindlaks, et mainitud mehed kuulusid 2014. aasta detsembrist kuni eelmise aasta jaanuarini vähemalt kümneliikmelisse kuritegelikku ühendusse, mis Eestis vene keelt kõnelevatelt inimestelt raha välja pettis.

Kelmid kasutasid Eesti ajakirjanduses laialt kajastust leidnud petuskeemi, rääkides inimestele telefonitsi nende lähedastega juhtunud õnnetustest ja pakkudes nende päästmist ebameeldivustest raha eest.

Samasse jõuku kuulunud kurjategijatest osa sai Eestis vanglakaristuse juba eelmisel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles