Kolm noormeest surnuks sõitnud roolijoodik võib vanglast enne tähtaega vabaneda

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Seger kohtus.
Mikk Seger kohtus. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Tartu maakohus asub varsti vaagima 2006. aasta suvel Vändra lähedal kolm noormeest purjuspäi surnuks sõitnud Mikk Segeri enne tähtaega vanglast vabastamist.

Seger (30) sai ränkade tagajärgedega avarii põhjustamise eest 2008. aasta detsembris seitsme aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse, mida ta asus kandma 2009. aasta novembris, vahendas ERRi uudisteportaal.

Justiitsministeeriumi andmetel lõppeb Segeri karistusaeg tänavu 23. novembril.

2014. aastal Segeri enne tähtaega vabastamist arutanud, kuid ta vanglasse jätnud kohus leidis, et tema tingimisi ennetähtaegne vabastamine ei ole põhjendatud ega kooskõlas õiguskorra kaitsmise huvidega, kuna tema toime pandud kuriteo asjaolud on äärmiselt rasked.

Kohtu arvates oli oluline, et Seger oli juba enne traagiliselt lõppenud õnnetust korduvalt liiklusnõuete eiramise eest karistatud väärteo korras ja jätkas liikluses lubatud sõidukiiruse ületamist pärast rasket liiklusõnnetustki.

Süüdistuse järgi kihutas 2,34promillises alkoholijoobes Seger 2006. aasta 13. augusti õhtul Hondaga Pärnust  Rakvere suunas ja põrkas Vändra lähedal kokku kõrvalteelt peateele sõitnud Chrysler Visioniga, milles hukkusid 17aastane Tauri, 22aastane Siim ja 24aastane Raino. Vigastada sai Segeri autos olnud kaassõitjagi.

Seger jäi politseile purjuspäi autoroolis vahele ka 2005. aasta 11. detsembril kell 23.30 Tartus Väike-Tähe tänaval ja korduvalt varemgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles