Pärnu rand suureneb enam kui hektari võrra

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linn kavatseb laindada supelranda punasega viirutatud alal.
Pärnu linn kavatseb laindada supelranda punasega viirutatud alal. Foto: Pärnu linnavalitsus

Pärnu linnavalitsus kavatseb kuursaalist muuli poole jääva ligemale 11 000 ruutmeetri suuruse mudase sonni asemele liivaranna rajada ning sinna riietuskabiinid ja prügikastid paigutada.

Praegu on muuli ja naiste ranna vahelisele liivaribale raske minna. Rannapargist ei pruugi muuli juurde kuiva jalaga pääseda, naisterannas päevitajatele ei meeldi, kui mehed sealt läbi jalutavad.

Rannariba kasutavad inimesed, kes soovivad koeraga rannas käia, alasti päevitada või rahvamassist eemal olla. Rannavalvet seal ja naisterannas ei ole.

Linnavalitsus tahab sonni mudast tühjendada, selle aluspinda tugevdada ja lõpuks liivaga katta. “Liiva kallamisest ei aita, maapind tuleb enne korralikult täita,” ütles abilinnapea Rainer Aavik.

Aaviku ja linnapea Romek Kosenkraniuse hinnangul ei pruugi sonni täitmine enne selle aasta suve õnnestuda. “Tahaks küll, aga sõltub projektist. Sellist asja pole linnavalitsus varem teinud,” selgitas Kosenkranius.

Uuele rannaalale pääseb läbi Rannapargi muuli juurest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles