Maksumuudatused läbisid esimese lugemise

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Romek Kosenkranius.
Romek Kosenkranius. Foto: PP

Pärnu linnavolikogus läbisid eile esimese lugemise reklaamimaksu kehtestamise ning teede ja tänavate sulgemise maksu eelnõu, millest linn loodab järgmisel aastal 410 000 krooni lisatulu.

Abilinnapea Romek Kosenkraniuse (pildil) sõnutsi tahab linnavalitsus ühtlustada linna eri piirkondades kehtivad maksumäärad ja tõsta ühissõidukile paigaldatud reklaami hinda.

Reklaamipinna ruutmeetri kuumaks oleks järgmise aasta 1. juulist 11.50 eurot ehk sama mis praegu kesklinnas, ühistranspordivahendil eksponeeritava reklaami maks tõuseks 12.78 eurolt 127.82 euroni (ühel bussiküljel 76.69 euroni) kuus.

Harkjalgade maksumäärad jääksid samaks, valimisreklaam, heategevuslike ja ühiskondlike ürituste reklaam ja kuulutused oleksid maksust vabastatud. Kuulutus on eelnõu senise sõnastuse järgi lühiajaliseks perioodiks ühe korra paigaldatav reklaamplakat, mis paigutatakse ainult linnavalitsuse poolt selleks ettenähtud reklaamikandjale (kuulutusestend ja -tulp).

Linnavalitsus loodab maksumäärade tõstmisest järgmisel aastal teenida 240 000 krooni, kuid tänu Via Baltica ääres paiknevate reklaamipindade vähenemisele kahaneb see summa 110 000 kroonini.

Teede ja tänavate sulgemise maksu muutmise eesmärk on sundida ettevõtteid tänavaid taastama võimalikult lühikese aja jooksul. Kui seni võeti maksu ainult aja eest, mil kraav oli lahti kaevatud ning freesitud või killustikuga täidetud tänava eest maksu tasuma ei pidanud, siis 1. jaanuarist on maksuperiood aeg maa-ala sulgemise päevast kuni sulgemiseelse olukorra taastamiseni.

1. juulist muutuvad maksumäärad, mis sõltuvad tänavate kategooriast. Kosenkraniuse andmetel loodab linn maksutõusust järgmisel aastal teenida 300 000 ja ülejärgmisel aastal 800 000 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles