Väärikad abielupaarid peavad pidu

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järgmisel reedel austatakse Pärnu maavalitsuse saalis kuldpulmapaare.
Järgmisel reedel austatakse Pärnu maavalitsuse saalis kuldpulmapaare. Foto: Margus Ansu / Postimees

Järgmisel reedel on Pärnu maavalitsuse saalis järjekordne Pärnu maakonna kuldpulmapaaride austamispäev

Ehkki üritus kannab traditsiooniliselt kuldpulmapaaride austamispäeva nimetust, on alati oodatud abielupaarid, kelle kooselu kestnud 60 ja rohkem aastat.

Seekord on endast teada andnud 11 maakonna abielupaari, kel sel aastal täitunud või kohe täitumas 50 kooseluaastat, ning kolm abielupaari, kes briljantpulmadeni jõudnud.

„Kõik need abielupaarid, kes on truuks jäänud pool sajandit tagasi antud tõotusele seista alati ja kõiges teineteise kõrval, on osanud ja tahtnud säilitada perekonda vaatamata aja väärtushinnangute muutustele, on kasvatanud üles lapsed – need paarid väärivad tähelepanu, austust,“ ütles Pärnu maavalitsuse rahvastikutoimingute talituse juhataja Liis Rausk.

Esimest korda austati kuldpaare 1998. aasta detsembris. Alates 1999. aastast austab Pärnu linnavalitsus Pärnus elavaid juubelipaare eraldi, tehes seda raekoja saalis.

Koos tänavuste linna ja maakonna väärikate abielupaaridega ületab  austamispäeval osalenute arv 500 piiri. Nende hulgas on ligi 20 paari, kelle abielu kestnud 60 ja rohkem aastat. Osalejatest kõige suurema abielustaažiga oli paar, kelle abielu oli 2009. aastaks kestnud 70 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles