Uue näoga “Koolitants” jutustab lugusid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laine Mägi tantsukool võistlemas tantsuga „Klatš“ selle aasta „Koolitantsul“.
Laine Mägi tantsukool võistlemas tantsuga „Klatš“ selle aasta „Koolitantsul“. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tänavu 17. korda toimuv festival “Koolitants” juhindub Euroopa kultuuripealinna 2011 Tallinna teemast “Mereäärsed lood” ja nii on tantsufestivali teemaks “Mis lugu jutustad sina?”.

“Koolitantsu” festivali uue peakorraldaja Mihkel Ernitsa teatel on festival saanud uudse põneva visuaalse kujunduse ja jõuab finaalkontserdiga Tallinna Nokia kontserdimajas rohkemate inimesteni kui kunagi varem.

“Olles väga laia kandepinda omav üleriigiline noorte tantsufestival, on loomulik, et 2011. aasta “Koolitantsu” teema haakub kultuuripealinna ideega ja toetab seda omalt poolt,” seletas Ernits. “Tants kannab endas ennekõike mingit lugu ja just seda aspekti tahab festival käesoleval aastal eriliselt rõhutada.”

Seekordsel “Koolitantsul” jäetakse ära viimasel kolmel aastal festivali ilmestanud teemakategooria - eelmisel aastal oli selleks naerutants.

“Nii käesoleva aasta teemavaliku kui traditsioonilise teemakategooria ärajätmise eesmärk on ühtlustada kõigi kategooriate sisulist kandvust, mille puhul nii juhendajad kui tantsijad ise saavad oma tegevust rohkem lahti mõtestada,” selgitas Ernits. “Uue lähenemise kaudsem ja kaugem eesmärk on suurema arvu mõtlevate tantsijate ja publiku pealekasvatamine olenemata tantsustiilist.”

Traditsiooniliselt peavad kõik festivalil esitatavad tantsud olema noorte ja nende juhendajate omalooming ning esitajateks peavad olema lapsed ja noored vanuses 4-20 eluaastat.

Koolitantsule registreerumine kestab 14. detsembrini ja registreeruda saab vaid internetikeskkonnas, “Koolitantsu” kodulehel.

Festival algab maakondlike eelvoorudega, mis kestavad 27. jaanuarist 20. veebruarini. Pärnumaa eelvoor koos Saaremaa eelvooruga toimub 5. veebruaril Pärnu kontserdimajas.

“Koolitants 2011” lõppeb finaalkontsertidega Tallinna Nokia kontserdimajas 2. ja 3. aprillil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles