Päästja karjatab Pillirool veiseid

Silvia Paluoja
, Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Vanaema pidas siin loomi ja meie jätkame, kari kasvab,” räägib Pilliroo talu peremees Jaanus Jõesalu, samal ajal kui õuevalvur lumes hullab. (Fotomontaaž)
“Vanaema pidas siin loomi ja meie jätkame, kari kasvab,” räägib Pilliroo talu peremees Jaanus Jõesalu, samal ajal kui õuevalvur lumes hullab. (Fotomontaaž) Foto: Urmas Luik

Päästeametis töötaval Jaanus Jõesalul on vaba päev. Hommikul viis ta oma 80pealisele lihaveisekarjale lumisesse karjaaeda ette veerand tonni kaaluvad hiiglaslikud heinarullid. Isu on neil hea, päevas läheb neli rulli söögiks.

Rullheina puudust pole Pilliroo talus karta, seda on korralik varu. Heinaajale sätib Jaanus tavaliselt puhkuse, tehnika tal on ja tööjärg ei sõltu kellestki peale enda ning ilmataadi.

Kolhoosikorra lagunemise eel ja järelgi pidas Pilliroo talu pere lüpsikarja, kuni tuli aeg, mil piimakombinaadid väiketootjatelt enam tooret kokku ei ostnud ja loomapidamisega harjunud maainimesed olid sunnitud kurssi muutma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles