Laadi laudas lutivad vasikad lüpsisooja piima

Silvia Paluoja
, Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laadi eakas suurlaudas on 480 lüpsilehma, kõrgetoodangulise karja eest kannab teiste hulgas hoolt kohalike kinnitusel väga tubli lüpsja Tiiu Toome.
Laadi eakas suurlaudas on 480 lüpsilehma, kõrgetoodangulise karja eest kannab teiste hulgas hoolt kohalike kinnitusel väga tubli lüpsja Tiiu Toome. Foto: Urmas Luik

Valga–Uulu maanteel sõitjale hakkab õhtuhämaras silma tulederida, mis ei kiiska üle lumise välja tulnukate laevalt, vaid paistab Laadi suurlauda aknaruutudest.

Valgustatud farmiaknad kannavad endas meenutust lapsepõlvest, kus sellised tulederivid paistsid maakohtades tihedasti kaugelt kätte. Aeg on teine: moodne lähenemine lüpsikarja kasvatamisele võrdub vabapidamisega külmlautade ja hiiglaslike paralleellüpsiplatsidega ja töö käib nagu tootmisliinil, kus lüpsja näeb vaid lehma jalgu ja automaatseadmed talletavad andmed.

Farmiga küla

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles