Metsaääre küla ühines naabrivalvega

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Surju vallamajas kirjutasid eile pärastlõunal osalised alla lepingule, millega sadakonna elanikuga Metsaääre küla ühines naabrivalvega.

Naabrivalve piirkonna moodustamise lepingule andsid allkirjad MTÜ Eesti Naabrivalve tegevjuht Riina Ristmäe, Pärnu politseiosakonna ülemkomissar Mehis Mets, MTÜ Metsaääre Küla Seltsi juhatuse liige ja naabrivalve sektori ülem Urmas Isand ning Surju vallavanem Evi Kukk.

“Naabrivalve loomise mõte tuli vanematelt elanikelt ja leidis positiivset vastukaja, oleme nurgatagune küla ja siin liigub võõraid, kes ei ole oodatud,” rääkis Isand.

Isanda sõnul ei ole hajuselamistega Metsaääre pääsenud vargustest ja külarahvas otsustas ise oma turvalisust tagama hakata. “Kui midagi kahtlast toimub kellegi kinnistul, teavitame omanikku ja küsime, kes tema krundil toimetab,” selgitas Isand.

Metsaääre külaseltsis tegeleb naabrivalvega ligi 30 kohalikku, piirkonnast teavitavad vastavad sildid.

Pärnu maakonnas moodustati esimene naabrivalve piirkond 2000. aasta novembris Kilingi-Nõmmes, sellega kaasati 16 kodu. Naabrivalve sektorid on loodud Pärnus Tulika tänava piirkonnas, Sindis, Vändra alevis, Paikuse, Sauga, Saarde, Tahkuranna, Häädemeeste, Paikuse, Are ja Vändra vallas, kus tegutsevad Aluste, Laane ja Luuri küla sektorid.

MTÜ Eesti Naabrivalve loodi kodanikualgatuse koras 5. mail 2000 eesmärgiga suurendada elanike turvalisust kodudes ja lähiümbruses nende endi aktiivse tegutsemise tulemusel.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles