Politsei palub liiklejatelt erilist tähelepanelikkust

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei palub kõigil liiklejatel arvestada raskenevate ilmaoludega.
Politsei palub kõigil liiklejatel arvestada raskenevate ilmaoludega. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituut teatas täna ees ootavast tugevast lumesajust ja politsei palub kõigil liiklejatel olla erakordselt tähelepanelik ja arvestada raskenevate ilmaoludega.

Politsei soovitab liiklejatel sihtkohta jõudmiseks varuda aega. Tihenev lumesadu võib muuta teed ja tänavad raskemini läbitavaks ning autojuhid peavad kohandama oma liikumiskiiruse vastavaks teeoludega.

„Kindlasti peab hoidma piisavat pikivahet ja arvestama asjaoluga, et pidurdusteekond on pikenenud,“ edastas Lääne prefektuuri pressiesindaja Hedy Tammeleht. „Vähemoluline pole jälgida, et teie autoaknad ning tuled oleks võimalikult puhtad, nii näete ise paremini teid ümbritsevat ja olete ise nähtav. Talvistes oludes peavad jalakäijadki jälgima, omades võib-olla ülekäigurajal küll eesõigust, et sõidukijuhid on neid märganud ja pidurdama asunud.“

Politsei loodab, et suverehvidega uljaspäid liiklemas enam ei näe, sest selline teguviis on eluohtlik.

Lääne prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juht Sander Peremees ütles, et tihe lumesadu ja libedad teed ei tohiks enam ühtegi liiklejat üllatada: „Teeolud on juba mitu nädalat olnud vahelduvad, kord kergemad, siis jälle raskemad. See on andnud liiklejatele piisavalt aega uue olukorraga harjuda.”

Peremees jagas ka retsepti liiklusõnnetuse vältimiseks: „Esiteks tuleb valida sobiv sõidukiirus, teiseks tuleb jätta eesliikujast tavapärasemast pikem pikivahe ja kolmandaks peavad autol olema korralikud rehvid. Lisaks eelnimetatutele peab juht enda vastu aus olema ega tohi oma libedasõidu oskusi ülehinnata.”

Auto tahtlikult ülejuhitavaks muutmine ja muud trikitamised jäägu väljapoole teid ja tänavaid, manitses liiklusjärelevalve talituse juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles