Parkimismaja rajaja kohustused ulatuvad 140 miljoni kroonini

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimismaja ehitus on pikaks ajaks toppama jäänud.
Parkimismaja ehitus on pikaks ajaks toppama jäänud. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu kesklinna parkimismaja ehitanud OÜ Win Marketsi kohustused ulatuvad pankrotihalduri hinnangul kokku 140 miljoni kroonini ja varad 20–30 miljoni kroonini.

Win Marketsi ajutine pankrotihaldur Andres Hermet ütles, et tema hinnangul on ettevõte maksejõuetu. Hermeti sõnul pole ettevõttes kunagi majandustegevust toimunud, ettevõtte tegevus on seisnenud parkimismaja ehitamises.

Neljapäeval arutas Pärnu maakohus Unicredit Banki pankrotiavaldust Win Marketsi vastu. Otsuse teeb asjas kohus 15. detsembril ning võlausaldajate esimene üldkoosolek on planeeritud 14. jaanuarile.

Võlausaldajad peavad otsustama, kas parkimismaja edasi ehitada või mitte. "Raha on kulutatud parkimismaja ehitamisele 80 miljonit krooni," ütles Hermet. Win Marketsi suurim võlausaldaja on Unicredit.

Kohus võttis Unicrediti pankrotiavalduse Win Marketsi vastu menetlusse oktoobris. Pank nõudis arendaja pankrotti ka mullu novembris, kuid tänavu jaanuaris loobus sellest. Pankrotiavalduse esitamist ettevõtte vastu kaalus tänavu suvel ja sügisel ka Pärnu linnavalitsus, kes nõuab Win Marketsilt ehituse mittetähtaegse valmimise eest miljonitesse kroonidesse ulatuvat leppetrahvi.
 
Unicredit on varem nõudnud südalinnas parkimismajaga kõrvuti asetseva kaubanduskeskuse Pärnu Keskus pankrotti, selle omanik Aida Partnerid OÜ andis sisse saneerimisavalduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles