Tõstamaa noortel on keskus

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõstamaa rahvamaja noortekeskuse poolne ots on pilkupüüdva kujundusega.
Tõstamaa rahvamaja noortekeskuse poolne ots on pilkupüüdva kujundusega. Foto: Toomas Mitt

Tõstamaalased kogunesid eile pärastlõunal rahvamajja, kus kasutuseta jäänud ja ümber ehitatud ruumides avati piduliku lindilõikamisega noortekeskus.

Kunagisest kinonäitamise ruumist ja katusealusest on Euroopa Liidu struktuuritoetuse ja valla omaosalusega ümber ehitatud ja remonditud pinnale rahvamaja ühte otsa mahutatud noortekeskuse tarvis infotuba, mängude ja koosolekute ruum puhkenurgaga ning kööginurk, teise otsa aga helikindlate seintega bändiruum, kus muusikahuvilised pillimängu harjutada saavad.

Tõstamaa abivallavanem ja noortekeskuse projektijuht Anu Peterson rääkis, et valla arengukava töörühmades oli sellise keskuse loomine noorte soovil arvestatav teema ja üks eelistusi. Kasutades vastava rahastus-meetme võimalusi, oli võimalik eraldatud 3,3 miljoni krooni ja valla omaosalusega teha aleviku rahvamajas noortekeskuse tarvis remont ja hankida sisustus.

Eile ütles noortekeskuse lindi lõikamisel avasõnad Tõstamaa vallavanem Toomas Rõhu, tänu jõudis projekti koostööpartneriteni, need on projekteerija AS Pärnu EKE Projekt ja ehitaja AS Gustaf, misjärel esinesid meeleoluka kavaga noored ise. Keskuse tööd hakkab juhtima valla noorsootöötaja Karoliine Kask.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles