Pärnu Takso liitub taksoäpiga ja autodesse tulevad häirenupud

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Takso auto.
Pärnu Takso auto. Foto: Pärnu Takso

34 taksoga Pärnu Takso OÜ sõlmis koostöölepingu Taxigo taksoäpiga, et muuta klientidele takso tellimine mugavamaks. Samuti paigaldab Pärnu Takso autodesse häirenupud, mis suurendavad taksojuhtide turvalisust.

"Olime Taxigoga käed löönud juba jaanuaris, kuid üleminek on veninud, sest taksoäpiga sõitmine eeldab, et igal taksojuhil on oma nutitelefon, ja juhtide koolitust," rääkis Pärnu Takso OÜ juhatuse liige Edgar Põldme. "Kui meie taksodesse oleks taksoäpp juba varem paigaldatud, võinuks ehk selle viimase suure tragöödiaga minna teisti. Taksoäpi kaudu näeb dispetser ekraanil kogu aeg, kus auto on, ja saab vajadusel saata abi."

Pärnu Takso autodele paigaldatakse kaks häirenuppu.Taxigo juhatuse liikme Eduard Dubrovski sõnade kohaselt ei olnud seda küll plaanis, kuid pärast taksojuhi julma tapmist sel nädalal otsustati peale standardlahenduse pakkuda nn häirenupu teenustki.

"See nupp on peidetud. Kui taksojuht arvab, et temaga sõitvad isikud võivad muutuda vägivaldseks või konflikt on juba eskaleerunud, saab ta sellest märkamatult teada anda ühe nupulevajutusega, mis aktiveerib nii dispetseri kui kutsub appi kolleegid," rääkis Dubrovski. "Töötame lahendust välja ja ilmselt on see paari nädala küsimus."

Esialgse plaani kohaselt saab Pärnu Taksot Taxiogo mobiiliäpi kaudu ja üle-eestiliselt tellida alates 15. veebruarist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles