Täidest saab lahti ühe õhtuga

Riina Martinson
, maaelu@ajaleht.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apteegist võib osta elektroonse täikammi, mille piidest tuleb 100voldine elektripinge, mis hävitab täid ja tingud.
Apteegist võib osta elektroonse täikammi, mille piidest tuleb 100voldine elektripinge, mis hävitab täid ja tingud. Foto: Erik Prozes / Postimees

Peatäidest räägitakse küll harva, ometi on need paljudes lasteasutustes iga-aastased kutsumata külalised. Ehmatus endal või lapsel täid avastades on küll suur, kuid õnneks saab neist tänapäeval kiiresti lahti.

Olgu kohe alustuseks öeldud, et pedikuloos ehk peatäitõbi ei tähenda enam sugugi pikkade juuste kaotust ja uued vahendid lahendavad mure ühe õhtuga.

Kõige sagedamini levivad täid lasteaias ja algkoolis. Ehkki täide olemasolu peetakse ääretult piinlikuks, võivad need putukad vallutada isegi puhtaimas kodus elava eeskujuliku hügieeniga pere, sest tegu pole sugugi mustusest põhjustatud tõvega, vaid nakkuse saab näiteks töökoha, kohviku või teatri riietehoius ühisnagis rippuva jope kaudu, poes mütsi proovides või bussi peatoelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles