Kommentaar: Reiv lõpetati ohutuse pärast

Indrek Laanepõld
, Lääne-Eesti päästekeskuse järelevalveteenistuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Eesti päästekeskuse järelevalveteenistuse juht Indrek Laanepõld.
Lääne-Eesti päästekeskuse järelevalveteenistuse juht Indrek Laanepõld. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Tuleohutuse inspektorid hakkasid reivi vastu huvi tundma, sest vanasse õlletehasesse oli ürituse reklaami kohaselt oodata suurt hulka inimesi.

Selliste ürituste puhul peab ühe olulisema nõudena inimestele olema tagatud ohutu väljapääs hoonest. Päästekeskuse eesmärk on ära hoida õnnetus nagu juhtus 2006. aastal, kui Vana-Pärnus hukkus keldrisaunas peetud sünnipäevapeo käigus neli noort inimest. Inimesed hukkusid, sest tulekahju puhkedes ei pääsenud nad hoonest välja.

Lääne-Eesti päästekeskus sai 8. detsembril vihje, et reiviüritus on välja reklaamitud. 9. detsembril võeti ürituse korraldajaga telefoniteel ühendust ja küsiti, kas turvalisusnõuded ja evakuatsiooninõuded hoonest on täidetud. Korraldaja väitis, et evakuatsiooniga on kõik korras ning see on tagatud.

Ürituse toimumise päeval võttis korraldaja päästekeskusega ühendust ja soovis pääste poolset kooskõlastust üritusele. Päästekeskus keeldus kooskõlastust andmisest, sest evakuatsiooninõuded olid täitmata. Korraldajale esitati keeldumine ka kirjalikult. Lisaks selgitati, et sellises seisukorras hoones ei tohi üritust korraldada.

Vaatamata turvalisusnõuete täitmata jätmisele üritus toimus, päästekeskus andis korralduse see lõpetada, et ennetada ohtu inimeste elule ja tervisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles