Nippe auto kütusekulu vähendamiseks

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kütuse tankimine..
Kütuse tankimine.. Foto: Liis Treimann.

Kuna lumesodis sõitmine suurendab auto kütusekulu, tasub meeles pidada mõningaid lihtsaid nippe, mis aitavad mootorikütust kokku hoida. Vastavad soovitused on välja töötanud Euroopa Komisjon koos naftatööstustega.

Kõik algab auto hooldusest ja regulaarsest õlitaseme mõõtmisest. Peale selle tuleks iga kuu kontrollida rehve, sest alarõhuga rehvid suurendavad sõiduki kütusekulu neli protsenti.

Teiseks tuleb eemaldada pagasiruumist ja istmetelt kõik ülearused esemed, samuti katuselt suusaraamid, kui neid parasjagu ei vajata. Mõõtmised on näidanud, et katuseraam suurendab kütusekulu kuni 20 protsenti ehk niisama palju kui lahtise aknaga sõitmine.

Alustage sõitu peagi pärast mootori käivitamist ja lülitage mootor välja, kui peatute üle minuti.

Tänapäevased mootorid on ehitatud nii, et on kõige tõhusamad just siis, kui alustada sõitmist kohe pärast sisse istumist.

Jälgige liiklust võimalikult palju ette, et vältida asjata pidurdamist ja kiirendamist. Sõitke mõistlikul ja ühtlasel kiirusel, sest iga kord, kui te ootamatult kiirendate või pidurdate, tarbib mootor rohkem kütust.

Vahetage käiku varakult. Kõrgemad käigud (neljas, viies ja kuues) on kütusekulu seisukohast kõige ökonoomsemad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles