Kohus mõistis mehele piitsutamise eest tingimisi vangistuse

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maakohus.
Pärnu maakohus. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Möödunud neljapäeval jõustus Pärnu maakohtu süüdimõistev otsus Lauri (33) suhtes, kes sai karistuse teise inimese piitsutamise eest. Minevikus on ta üritanud inimest ahjus ära põletada.

Süüdistuse järgi tungis Lauri kannatanule kallale möödunud aasta novembris ja lõi teda piitsasarnase esemega vähemalt kaheksa korda vastu jalgu ja tagumikku. Kohus mõistis mehele kuus kuud vangistust, mis jääb kandmata, kui ta ei pane kolmeaastase katseaja jooksul toime järgmist tahtlikku kuritegu.

Aastal 2011 mõistis Pärnu maakohus samale mehele viis aastat reaalset vanglakaristust. Hulga varguste, joobes autojuhtimiste ja peksmiste kõrval pandi ta trellide taha kurioosse ja hirmutava teo eest.

Süüdistuse järgi sidus Lauri koos sõbra Aleksanderiga 2009. aasta kevadel kannatanu käed, jalad ja pea kinni voodilinast rebitud riideribaga. Kui ohvril õnnestus vabaks saada, seoti ta kinni elektrijuhtmega.

Kohtulahendis on kirjeldatud, et Aleksander tegi ettepaneku kaasinimene ära põletada. Nii hakkasidki mehed kannatanut ahju poole vedama ja üritasid teda, pea ees, sinna lükata, kuid õnneks ohver ahju ei mahtunud. Nii võeti tal püksid maha ja põletati tema tuharat ahjuroobiga. "Kui sa karjumist ei lõpeta, põletame sul keele suust välja!" kinnitanud Lauri jõhkra teo käigus. 

Äsjase karistuse sai Lauri teo eest, mille pani toime seitse kuud pärast vangist vabanemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles