Vana turg ja superturg

Kaupo Meiel
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Pärnu turumajanduse nurgakivi on aastakümneid olnud Vana turg Karja tänaval. Seal on eri riigikorra ajal ikka kaubeldud kartuli, istikute, maasikate, lillede ja kõige muu maitsva ja värskega, ainsateks hapudeks toodeteks hapukapsas ja -kurk.

Turg kui selline – ja Pärnu oma pole erand – ei ole pelgalt kauplemiskoht. See on suhtluspaik, elustiil nii müüjatele kui ostjatele ja seal lapsepõlves kogetud lõhnad-maitsed püsivad meeles elu lõpuni. Kuhu sa veel kevadel värsket kodumaist kartulit või karulauku otsima lähed kui mitte Vanale turule?

Vana turg on aastatega palju muutusi üle elanud. Päris selline turg, kui see oli eelmise sajandi teisel poolel oma väikeste paviljonide, putkade ja üsna radikaalse puhvetiga, on ammuilma kadunud. 2003. aastal valmis Vana turu uus hoone ja pälvis Pärnu aasta teo preemia, seegi fakt näitab, kui oluline see koht pärnakaile on.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles