Alaealiste joomapeol Raplamaal osalesid Pärnu noored

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkoholi tarbimine. Foto on illustreeriv.
Alkoholi tarbimine. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Täna kirjutas Postimees, et politsei avastatud alaealiste peol Raplamaal jätsid pidulised alkoholimürgistusega 13aastase kaaslase maantee äärde abitusse olukorda. Mürgistuse saanud tüdruk ja tema sõbranna soovisid aga asjaolusid Pärnu Postimehele täpsustada.

Kõnealune 12. veebruaril Ristimäe puhkekeskuses toimunud pidu oli 16aastase Pärnu tüdruku sünnipäev. Seda oli tähistama sõitnud suur pärnakate seltskond. Samuti pidutsesid seal kohalikud.

Peol tarbiti narkootikumegi. "Kuulsin jutte, kuidas Tallinnast sooviti tuua 100 ecstasy-tabletti, pakuti ka amfetamiini," kõneles 18aastane neiu, kes oli sünnipäevalapsele kingitust tooma tulnud. Kohale jõudnud, teatati talle, et keegi on ennast "kooma joonud" ja lebab toas kontaktivõimetuna. Tuli välja, et 13aastane "pilditu" tüdruk oli tema sõbranna. "Keegi ei aidanud, kõik irvitasid näkku, kui abi palusin," meenutas juba täisealine neiu. Ta ei teadnud, kui kaua sõbratar niimoodi lebanud oli. Kannatanu kotist oli varastatud raha ja meigitooteid.

"Mul savi, pidu käib edasi," teatanud purjakil sünnipäevalaps, kui teda juhtunust teaviti. Nii tõstis abistaja elukaaslase abiga tüdruku autosse ja koos hakati Rapla haiglasse sõitma. "Helistasin kiirabisse, kust teatati, et haigla ei saa teda nii vastu võtta," rääkis 18aastane neiu. "Paluti oodata ühes bussipeatuses. Nii me tegimegi. Ta ei olnud lumehanges, vaid ootas terve aja meie autos, kuni kiirabi tuli," parandas ta valeinfot, mis nüüdseks on jõudnud kõikidesse väljaannetesse. Kuigi paika peab fakt, et hooleta ja abita oli kannatanu enne 18aastase sõbranna tulekut.

13aastane kannatanu kahtlustab ise, et jookidesse pandi korgijooki. "Kõik kellega rääkisin, ütlesid, et jook maitses imelikult ja võttis jalad alt," avaldas tüdruk. "Hiljem sõbrannad rääkisid ka, et vist oli korgijook," kahtlustas ta.

Haiglas selgus, et alkoholimürgistuse saanud neiu pulss oli 30 lööki minutis. Seisund oli küll raske, kuid järgmine päev oli ta juba jalgel. Neiu verest leiti ravimite jälgi. "Tõepoolest, ravimeid võtsin kaks päeva enne pidutsemist," selgitas ta.

"Ma peaaegu otsustasin, et ei taha üldse sinna peole minna, aga hea oli, et läksin," sõnas tüdruku päästnud sõbranna.

Kannatanu kiirabile üle antud, otsustas 18aastane neiu peole naasta. Puhkekeskusesse olid kohale sõitnud politseinikud ja viisid purjus alaealisi busside kaupa peolt minema. "Purjus alakaid oli tõesti palju," kommenteeris peol osalenu.

Noorte sõnutsi kestis pidu pärast politseireidi edasi. "Sünnipäevalaps pani üldse plehku, kui politsei tuli, hiljem läks tagasi pidutsema," kinnitas mürgistuse saanud tüdruk.

Lääne prefektuuri pressiesindaja Heiko Leesment sõnas, et tõepoolest osalesid peol Pärnu noored. "Samuti tahan rõhutada seda, et mitu lapsevanemat, kellele toimunust teatati, ei reageerinud kuidagi," tõdes ta.

Leesment kinnitas, et kuulas hädaabi kutsungi isiklikult üle ja telefoni kaudu väideti, et tüdruk leiti juhuslikul läbisõidul tee äärest. Sellest tekkiski esialgne versioon kannatanust lumehanges.

Copy
Tagasi üles