Traffic kutsub täna mõnusalt aega veetma

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silver Laas lubas fännidele kevadeks uut Trafficu plaati.
Silver Laas lubas fännidele kevadeks uut Trafficu plaati. Foto: Ants Liigus

Täna õhtul astub Pärnu kuursaali lavale särtsakat kitarripoppi esitav ansambel Traffic, mis fännide rõõmuks tahab uuel aastal avaldada oma kolmanda albumi.

“Kuursaali võiksid tulla kõik, kellele meie tegemised korda lähevad, ja muidugi ka need, kes niisama mõnusalt aega viita tahavad, sest ees on ootamas pikk ja meeleolukas Trafficu kontsert,” lubas ansambli solist ja eestvedaja Silver Laas Pärnu Postimehele.

Bänd käib stuudio vahet

Trafficu eelmine plaat “2” ilmus juba paari aasta eest ja kuigi bänd on avaldanud vahepeal ridamisi raadiosingleid, ei ole mehed järgmise plaadini jõudnud.

Laasi kinnitusel loob Traffic praegu väga aktiivselt muusikat. “Meil käib juba mõnda aega uue albumi salvestamine ja kuna aega on viimasest albumist päris palju mööda läinud, siis seda muusikat on kogunenud juba palju, nii et on hea valida,” märkis Laas. “Kui kõik hästi läheb, peaks järgmine album ilmuma 2011. aasta kevadel.”

Traffic on teinud viimasel ajal koostööd luuletaja Contraga, kellega kahasse sündis kaks lugu. Tänavu jaanuaris kohandas Contra ETV saate “Erisaade” tarvis Trafficu hiti “Kesköö disko” sõnu: loost sai Eesti lõunanaabreid pilav “Läti disko”.

Kuigi lugu osutus YouTube’i keskkonnas äärmiselt vaadatuks, põhjustas see Lätis vähemalt samaväärse skandaali.

“Saime päris mitu meili, ka vürtsikate roppustega pikemaid kirju,” rääkis Laas toona Õhtulehele.

Tänavu suvel sündis Contra ja Trafficu koostööst aga bändi siiani viimane singel “Elekter”, mille video filmiti Türgis.

Laas lisas, et kuigi neil Contraga mingit edasist plaani ei ole, ei oleks tal midagi koostöö jätkumise vastu.

Kavas on üllatused

Laasi sõnade järgi on detsember muusikutele traditsiooniliselt väga töökas kuu ja nii on kiire aeg Trafficu meestelgi. Muusikategemise kõrvalt õpib neist mõnigi ülikoolis. Peale selle osalevad bändiliikmed muudes muusikaprojektides.

Paus võetakse jõulupühadeks ja siis Laasi teatel Trafficut esinemas ei näe, sest jõulud on siiski pere ja rahu aeg.

“Uuel aastal on meil aga fännidele üllatusi,” lubas Laas. “Kas või juba veebruaris, ent see ei oleks üllatus, kui ma sellest praegu juba räägiksin. Tuleb hoida silmad-kõrvad lahti!”

Traffic tuli kokku 2006. aastal, kui laulja Laas ja kitarrist Stig Rästa hakkasid koos tegema omale meelepärast muusikat.

Trafficusse kuuluvad peale nende kitarrist Robert Vaigla, bassimees Tõnis Kivisild ja trummar Ivo Priilinn.

Ansambel on avaldanud ridamisi Eestis populaarseks saanud singleid. “Kallis, ära küsi” ja “Vastassuunas” (2006), 2007. aastal Kanal 2 uudistemagasini “Reporter” tunnusmeloodiaks kujunenud “Vihm”, 2008. aastal avaldatud “Kesköödisko”.

2009. aastal osales Traffic “Eesti laulul”, kus looga “See päev” saavutas teise koha konkursi võitnud Urban Symphony “Rändajate” järel.

Trafficul aitavad täna kuursaalis möllu teha Bad Angelsi tantsutüdrukud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles