Meelis Kukk: Seismine väsitab kõndimisest rohkem

Meelis Kukk
, Pärnu abilinnapea (IRL)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu abilinnapea Meelis Kukk.
Pärnu abilinnapea Meelis Kukk. Foto: Pärnu linnavalitsus

Inimkonna ajalugu saab käsitleda kui ühinemiste, õigemini ühendamiste ajalugu. Eri motiividest ajendatult on seda tehtud nii meelitades-keelitades kui tuld ja mõõka kasutades. Nende protsesside taga on mitmesuguses vormis jõud või koondumine jõu vastu.

Eestis on osana riigireformist taas kord hoos omavalitsuste ühendamise programm. Aegade jooksul on ära proovitud ja, mis seal salata, mõnikord end õigustanud meetodid: ühinemiste topeltkülluslik motiveerimine ja keskvalitsuse järgnevad sundkäigud “arusaamatute õigele teele juhtimisel”.

Selline soovilt-sunnile-dünaamika peaks justkui tagama omavalitsuste ühinemisaktiivsuse, mille tulemusel väheneks tunduvalt omavalitsuste arv ja tõuseks ühendomavalitsuste võimekus ning teenuste kvaliteet elanikele. Vastavasisulisi arutelusid jälgides aga ei saa selles nii objektiivsetel kui subjektiivsetel põhjustel kindel olla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles