Mis oleks olnud, kui ...

Ille Rohtlaan
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolme õe roll on jätnud naised (Kadri Adamson, Carmen Mikiver, Kleer Maibaum-Vihmar) eraelus justkui oote- ja igatsusseisundisse.
Kolme õe roll on jätnud naised (Kadri Adamson, Carmen Mikiver, Kleer Maibaum-Vihmar) eraelus justkui oote- ja igatsusseisundisse. Foto: Siim Vahur

Õhtu edenedes elustatakse Pärnu Endla uuslavastuses minevikku jäänud tunded ja unistused, alustades lauseid ikka ja jälle stiilis “Mis oleks olnud, kui ...”.

Teatri loomingulise juhina on Ingomar Vihmar jõudnud Endlas teise lavastajatööni. Kui novembris esietendunud lavastuse “Tramm nimega Iha” häälestas ta teatraalsusvabana, loomuliku kulgemise õhustikus, on samasuguses argireaalsuse kujutamise vaimus lavale toodud olmelise tragikomöödia ˛anrimääratlust kandev “Olga, Irina ja mina”.

Näidendi on kirjutanud Soome teenekas teatrilavastaja Ralf Långbacka, kes väidab kavalehel, et talle on korduvalt öeldud: ta lavastab näidendeid meestega peaosades, sest ei mõista naisi. Långbacka möönab: teatris on sage probleem, et keskealistele näitlejannadele napib häid rolle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles