Muuseum ärgitab üle vaatama koduseid rõivakirste

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu muuseumi peavarahoidja Ülli Kont näitab hõbesõrmust, mille leidis üks mees põllumullast ja tõi muuseumi ning rääkis sinna juurde paigaloo.
Pärnu muuseumi peavarahoidja Ülli Kont näitab hõbesõrmust, mille leidis üks mees põllumullast ja tõi muuseumi ning rääkis sinna juurde paigaloo. Foto: Urmas Luik

Kuigi Pärnu Postimehe asutaja Johann Voldemar Jannsen noomis omal ajal neid, kes laulupeole rahvarõivaid selga ei pannud, on eestlaste rahvarõivad alustanud mitu korda uut elu ja varieerunud kihelkonnapiiride muutumise järel.

Meie etnorgaafilise kultuuripärandi kohta plaanib Pärnu muuseum riigi juubeli eel välja anda Pärnumaa kihelkondade rahvarõivaraamatu ja ärgitab koostööle kõiki, kellel on esivanemate varamust midagi säilinud.

“Pärnumaa rahvarõivaste raamatu koostamisele oleme mõelnud aastaid, kuid vahepeal oli kolimine ja see viis palju jõudu ja jaksu mujale, aga nüüd on aeg küps, kuigi teose väljaandmise rahastus on lahtine,” rääkis Pärnu muuseumi peavarahoidja Ülli Kont.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles