Pärnakas on maailma parim jääpurjetaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ott Kallas

Võrtsjärvel toimunud juunioride jääpurjetamise maailmameistrivõistlustel ei andnud Pärnu jahtklubi poiss Rasmus Maalinn (pildil) DN-klassis konkurentidele vähimatki sõnaõigust ja võitis kõik seitse sõitu.

“Juba esimesel võistlussõidul tundsin, et kelk on väga hästi komplekteeritud ja kõik süsteemid töötasid häireteta,” rääkis värske 16aastane maailmameister, kelle trofeede kapis oli seni kõige väärtuslikum auhind tunamullu võidetud Ice Optimisti klassi maailmameistri kuldmedal.

“Treenerid Tõnis Vare ja Mihkel Kosk leidsid mulle jahtklubi jääpurjetajate varakambrist kõige paremad jupid,” lisas Maalinn. “Selle kelguga tegi kunagi oma hiigelsõidud Rein Veider ja Joel Kukelt sain tema parima uisukomplekti, mis võeti kasutusele juba 1973. aastal. Kindlasti aitas minu edule kaasa see, et olen kahel aastal purjetanud täiskasvanute maailmameistrivõistlustel.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles