Vaata, kuidas Pärnus riigi sünnipäeva tähistada

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

23. ja 24. veebruar on mõlemad Pärnu jaoks olulise tähtsusega kuupäevad ja nendel päevadel toimub palju pidulikke üritusi.

Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

23.veebruaril kell 10.30 toimub Eesti Vabariigi esimese presidendi Konstantin Pätsi mälestamine Tahkurannas Konstantin Pätsi ausamba juures. 

Kell 13 asetatakse pärjad vabadussõjas langenute ausamba jalamile Alevi kalmistul. Sealt algab rongkäik, mis liigub mööda Riia maanteed Rüütli platsile. Orienteeruvalt kell 14 kõlab Rüütli platsil Eesti Vabariigi väljakuulutamise monumendilt ühisgümnaasiumi õpilase Madis Arumäe esituses iseseisvusmanifest ning päevakohase kõne peab sama kooli õpilane Siim Erik Akermann. 

Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Seejärel liigutakse Vabaduse parki, kus asetatakse pärg II maailmasõjas Eesti iseseisvuse eest võidelnute mälestusmärgi jalamile ja toimub Kaitseliidu Pärnumaa maleva pidulik rivistus. 

Malevapealik annab kaitseliitlastele kätte tänukirjad, medalid ja auastmed. 

Pidulikule osale järgneb kell 15 sõdurisupi söömine. 

23. veebruaril esineb muudatusi parkimises ja linna liikluskorralduses. Linnavalitsus palub autojuhtidelt tähelepanelikkust, mõistvat suhtumist ning jälgida liiklust ja parkimist reguleerivaid märke. 

23. veebruari õhtupoolik läheb edasi meelelahutuslikus võtmes. Kell 15.30 on võimalik vabariigi aastapäeva tähistada Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumis salongiõhtul, kus astuvad üles astuvad Sütevaka tertia'd ning musitseerivad Rein Rannap ja Kristjan Kannukene. 

Foto: Viktor Burkivski

Kell 17 kutsub Anna Raudkatsi tantsuselts kõiki Pärnu muuseumi esisele platsile osa saama rahvapeost „Tuljak“, kus sajad rahvatantsijad tähistavad armsaks saanud „Tuljaku“ looja 130. sünniaastapäeva. 

Kell 19 algab Pärnu noorte vabaajakeskuses ansambli Steps to Synapse kontsert.

Kõik üritused on tasuta. 

Õhtul algusega kell 18 toimub Pärnu kontserdimajas Pärnu linnapea, maavanema ja POLi juhatuse esimehe Eesti Vabariigi 98. aastapäeva pidulik vastuvõtt, kus antakse üle Pärnumaa ja Pärnu linna vapimärgid. 

Pärnu Postimees teeb ürituselt otseülekande!

24. veebruaril tõuseb lipp

Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Aastast 1992 on Pärnus traditsiooniks, et 24. veebruari päikesetõusul heiskavad riigilipu Pärnumaa skautide ja gaidide maleva liikmed. Pidulik riigilipu heiskamise tseremoonia toimub kell 7.35 Rüütli platsil Eesti Vabariigi väljakuulutamise monumendi juures.

Osalejaid tervitab maleva esindaja. Esinevad Mihkel Lüdigi nimeline meeskoor ja Pärnu kunstide maja poistekoor dirigent Evelin Mei juhatamisel, kõlab ka Eesti Vabariigi hümn.

Kell 14 on Eesti sõjameeste mälestuskirikus Toris jumalateenistus ja ausambale asetatakse pärjad. Torisse väljub buss kell 13 Kaitseliidu maja eest (Pikk 20). 

Täna algusega kell 17 toimub Endla teatris kontsert „Kodu“. Kontserdil esinevad Jana Tringi erakooli laulustuudiod, naiskoor Põllepaelad, Pärnu Mihkel Lüdigi nimeline meeskoor ja Piccolo Folk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles