Kontsert “Kodu” pani hinge helisema

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Endla teatri suur saal ja rõdu olid pühapäeva õhtul viimse kohani hõivatud kontserdi “Kodu” kuulajatest, kes said hinge helisema paneva kingituse kodumaa 98. aastapäeva eel. 

Selle kingituse tegid Jana Tringi erakool ja Pärnu linnavalitsus, andes võimaluse nautida tasuta suurepärast kahetunnist kava, mis algas kolmeaastaste ja veidi vanemate mudilaste esinemisega ja lõppes Piccolo Folgi saatel ühislaulmisega. Punkti pani Virve Kösteri “Mere pidu”. Esinesid naiskoor Põllepaelad, Mihkel Lüdigi nimeline meeskoor ja Jana Tringi erakooli solistid, koorid, pillimängijad.

Ülevat meeleolu lisasid trikoloorid, mida lapsed rõõmsalt saalis ja laval 160-liikmelises ühendkooris lehvitasid. Ülev oli ka Pärnu linnapea Romek Kosenkraniuse tervitus esinejatele ja kontserdi publikule.

“Mul on hea meel tervitada teid kõiki siin Eesti Vabariigi sünnipäeva künnisel, sellepärast et Eesti Vabariik ei kuulu presidendile, ministritele või riigikogu liikmetele, vaid Eesti Vabariik kuulub meile, kodanikele, ja see on meie kõigi sünnipäev,” rääkis meer, kes elas väikestele ja suurtele esinejatele konserdil kaasa.

“Meie Eesti 98. sünnipäevale pühendatud kontserdi pealkiri on “Kodu”, see sõna tähendab koduigatsust, turvalisust, kodu on maagilise tähendusega, see on kõikidele püha,” rääkis Jana Trink.

Kõlasid laulud, alates mudilaste esitatud loost “Mu koduke on tilluke” ja lõpetades “Ärkamise ajaga”. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles